Och vilka är vi då?

Företaget grundades 2013 av Daniel och Andreas som känt varandra sen studietiden på Högskolan i Halmstad, där de var drivande krafter i Halmstadspexet. Efter det har de även hunnit med att driva Nya Halmstadrevyn under ett flertal år.

Daniel har en lång erfarenhet av bryggerinäringen och har jobbat i branschen sen 1991, och sedan 2010 har han även varit en hängiven hemmabryggare. Det var även i pannrummet hemma hos Daniel som Andreas fick upp ögonen för ölbryggning och planerna för ett framtida bryggeri började så sakteliga att ta form.

Halmstad Brygghus grundades inför Öl & Whiskeymässan på Wapnö 2013 och är sedan dess ett registrerat aktiebolag. Sedan 2013 hyrs även lokaler på Slottsmöllan och från början bryggdes öl på företagets pilotbryggverk på 34 liter.

Under våren 2015 genomfördes en aktieemission för att möjliggöra en expansion av bryggeriet. 

Den 26 augusti 2015 bryggdes den första brygden på det nya bryggverket och numera huserar bryggeriet i stora fräscha lokaler där produktionskapacitet ökat rejält sedan pannrummet där allt en gång startade.

Skål!