Halmstad Brygghus – Tidlöst Hantverk

Halmstad Brygghus grundades våren 2013 av Daniel Eriksson och Andreas Forsberg. Sedan 2015 har vi bryggt vårt hantverksmässiga öl i brygghuset på Slottsmöllan nere vid Nissan. Vi har valt att lägga vårt bryggeri uppströms Nissan från Halmstad i en av stadens mest historiska bruksmiljöer och det är här med utsikt över den gamla stenbron vi brygger för framtiden.

2020 tog vår diplomerade bryggmästare, Daniel Eriksson, ensam över ansvaret för driften av verksamheten. Daniel har arbetat inom bryggerinäringen sedan 1991 och vi ser all den kunskap och alla de erfarenheter han har samlat på sig genom åren som verkliga garanter för kvalitet och en minst sagt god grund när vi brygger. Att Daniel förutom sin yrkeserfarenhet inom bryggerinäringen även är en hängiven hembryggare med fokus på smak, har gett oss det bästa av två olika ölvärldar; både den stora industriella och den lilla hantverksmässiga. Därför kan vi ärligt stå för att vi brygger hantverksmässigt öl som håller riktigt hög kvalitet och god smak oavsett kvantitet.

Självklart brygger vi öl på vatten, malt, jäst och humle, men inte alltid bara på det. Om ölet kräver mer är vi inte motvalls utan anpassar oss för ölets skull. Att bygga vidare på beprövade tekniker och med en respekt och aktsamhet för traditioner, men samtidigt att ständigt utvecklas, finna nya vägar och blicka framåt är något vi har som utgångspunkt när vi brygger öl för framtiden.

Med närheten till fälten och skogen likväl som havet och stränderna, som omfamnar Halmstad, hämtar vi kraft och inspiration från våra omgivningar till att brygga öl för alla tillfällen. Oavsett om det är en törstsläckare efter en lång dag på stranden; något att unna sig efter en strapatsrik vandring; en liten guldkant i vardagen; en självklarhet på julbordet eller kanske något att dricka vid grillen, vill vi finnas med och vara det självklara valet.

Halmstad Brygghus brygger för framtiden,

En framtid vi vill dela med andra!