• 0Shopping Cart
Halmstadbrygghus
  • Hem
  • Våra Drycker
  • Mat & Öl
  • Ölprovning
  • Bryggmästarn tipsar
  • Om Brygghuset
  • Kontakt
  • Sök
NR08

GRÖNKÅLSSOPPA MED ÖRTKRYDDAT KYCKLINGSLÅR OCH ÄDELOSTBRÖD

november 10, 2017/i Fågel, Mat & öl /av Daniel Eriksson

6 PERS.
Recept: Stefan Holmström

INGREDIENSER
500 gr. färsk grönkål
1 l. potatisvatten (avkok)
1 st. chalottenlök
2 st medelstora potatisar
2 msk. bikarbonat
300 gr sk.”lårfilé”
Färska örter
Salt & Nymald vitpeppar

Ädelostbröd
Smördegsplattor
Ägg
Kvibille ädelost

TIPS
Det går utmärkt att byta grönkålen mot t.ex. nässlor, spenat, ruccola, m.m.

GÖR SÅ HÄR
Grönkålssoppa
Skölj grönkålen väl.
Hacka löken och potatisen fint och koka den med potatisavkoket ca. 10 min. Tag i
bikarbonaten och kålen koka upp och mixa till en slät soppa, sila genom en fin sil.
Salta och peppra

Örtkryddat kycklinglår
Skär lårköttet i fina små tärningar, hacka örterna fint som snus och blanda med lårköttet, salta och peppra. Packa köttet hårt med hjälp av plastfilm (som en smällkaramell).
Man kan också göra små bollar genom att lägga en matskedsstor hög av lårkött på ett A4-stort plastfilmsark och dra in de 4 hörnen och snurra ihop så att det bildas en hård boll.
Sätt i ugnen på 100° och grädda i ca. 30 min.
Servera som ett garnityr i soppan.

Ädelostbröd.
Kavla ut smördeg till 2 mm. tjocklek, pensla med äggula, riv över Kvibille ädelost, rulla ihop degen som en liten rulltårta, skiva i 1 cm. tjocka skivor, lägg på ett bakplåtspapper, pensla med det uppvispade ägget och grädda till gyllenbrun färg i 225°.
Servera som ett tillbehör.

Avnjut soppan tillsammans med en öl i lättare stil, exempelvis Bryggmästarn´s Pilsner.

Dela detta inlägg
  • Dela till Facebook
  • Dela till Linkedin

Kategorier

  • Dessert
  • Fågel
  • Fisk
  • Halmstad Brygghus
  • Historia
  • IPA
  • Julöl
  • Kött
  • Mat & öl
  • Öl
  • Om det ena än det andra
  • Söderkaj IPA
  • Tjuvahålans Lager

Senaste inläggen

  • Bryggmästarns Mumma
  • CHOKLADCREME MED ÖLMARINERADE HALLON
  • DILLFYLLT KYCKLINGLÅR MED SYRLIG ÄPPELPURÉ
  • ”EN RIKTIG HALMSTADLAX”
  • GRILLAD HÄNGMÖRAD RYGGBIFF MED ROSTAD VITLÖKSSÅS OCH SENSOMMARLEGYMER

Senaste kommentarer

    Arkiv

    • december 2018
    • oktober 2018
    • februari 2018
    • december 2017
    • november 2017
    • oktober 2017
    • juni 2017
    • maj 2017
    • januari 2017
    • december 2016
    • september 2016
    • maj 2016
    • mars 2016
    • januari 2016
    • november 2015

    Kategorier

    • Dessert
    • Fågel
    • Fisk
    • Halmstad Brygghus
    • Historia
    • IPA
    • Julöl
    • Kött
    • Mat & öl
    • Öl
    • Om det ena än det andra
    • Söderkaj IPA
    • Tjuvahålans Lager

    Systembolaget

    Tjuvahålans Lager
    Brogatans Ale
    Vallgatans Ljusa
    Söderkajs IPA
    Slöinge Imperial Kaffe Stout
    Slottets Julöl

    Sidor

    • Är du tjugo?
    • Bryggmästarn tipsar
    • Cookie Policy
    • Här finns vårt öl att köpa
    • Hem
    • Kassan
    • kontakt
    • Köpvillkor
    • Kundvagn
    • Lediga tjänster
    • Mat & Öl
    • Ölprovning
    • Om Brygghuset
    • Personuppgiftspolicy
    • Request a Quote
    • Shop
    • Våra Drycker

    Kategorien

    • Dessert
    • Fågel
    • Fisk
    • Halmstad Brygghus
    • Historia
    • IPA
    • Julöl
    • Kött
    • Mat & öl
    • Öl
    • Om det ena än det andra
    • Söderkaj IPA
    • Tjuvahålans Lager

    Archive

    • december 2018
    • oktober 2018
    • februari 2018
    • december 2017
    • november 2017
    • oktober 2017
    • juni 2017
    • maj 2017
    • januari 2017
    • december 2016
    • september 2016
    • maj 2016
    • mars 2016
    • januari 2016
    • november 2015
    © Copyright - Halmstadbrygghus 2019 Producerad av Fristil Reklam & Webbyrå AB Om webbplatsenAdmin
    ANSJOVISKRYDDAD TORSKRYGG NR07 NR03 version2 GRILLAD HÄNGMÖRAD RYGGBIFF MED ROSTAD VITLÖKSSÅS OCH SENSOMMARLEGYMER

    Hallå där och välkommen till

    Denna webbplatsen har information om alkoholhaltiga drycker
    och du måste ha fyllt 20 år för att besöka den. Har du fyllt 20 år?

    Ja, jag lovar att jag har fyllt 20!
  • Hem
  • Våra Drycker
  • Mat & Öl
  • Ölprovning
  • Bryggmästarn tipsar
  • Om Brygghuset
  • Kontakt
  • Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Läs mer om cookies och GDPR
    Scroll to top